kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

0

Japanese kooo architecture studio architects have designed a jewelry store that features a transparent screen with floating halos to display jewelry vertically in Suzhou, China.

Named Light Mark Suzhou Store, the 120 square meter interior was designed for Chinese jewelry brand “LIGHT MARK”. LIGHT MARK is a relatively new brand, their product SKU includes not only wedding jewelry but also casual series.

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

Therefore, the studio tried to start from the perspective of window shopping, create a design that would catch the eyes of the customer from the outside, and then fascinate them to look inside the store.

Generally, for a clothing store or a shoe store, customers are more or less able to see the design of the products from outside the store.

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

However, when it comes to jewelry size, customers can hardly intuitively feel the product design from the outside. On the other hand, traditional jewelers with sumptuous decorations display their products in display cases, with the staff on the other side.

Such a method of presentation is suitable for customers who clearly intend to purchase relatively high-end jewelry. However, customers who just want to look around or causally see the jewelry design may feel like they are being turned away.

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

The architects said that “we have noticed that in traditional jewelry stores, the jewelry is displayed through display cases and that customers have to approach the display cases to know the exact design of the jewelry.”

“Therefore, we thought, is it possible to display jewelry vertically in a highly transparent state? We tried to design from this perspective,” kooo architects added.

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

Explicitly, the studio installed acrylic walls with a width of 220mm, a height of 3200mm and a thickness of 50mm vertically, and drilled round holes in them with a diameter of 170mm.

Then, small metal accessories for fixing jewelry are embedded in three places on the section surface of the round hole, and these three accessories have variations suitable for displaying all kinds of jewelry. In addition, the round section surface of the transparent acrylic hole has been frosted to become a light-absorbing surface.

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

By presenting the jewels in the floating halos, the studio creates an elegant state for the jewels and makes each of them feel special.

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

kooo architects add transparent floating halos as a screen at jewelry store in suzhou

Floor plan

kooo architects also designed a new store at Plaza 66 in Wuhan, China, and designed a small cafe for the Power Station of Art in Shanghai, China.

Project Facts

Architects: kooo architects

Main architects: Shinya Kojima, Ayaka Kojima

Design team: Shinya Kojima, Ayaka Kojima, Keitaro Yasukawa, Shutian Chen, Yongshun Huang, Yi Luo, Naoki Endo

Customer : LIGHT MARK

Location: Suzhou, China

Total floor area: 120m2

Completion date: 2021.12.25

Design period: 2021.8.1-2021.10.11

Construction period: 2021.11.13-2021.12.25

All images © Zhu Runzi.

All designs © kooo architects.

> via kooo architects

kooo architects
shop
suzhou

Share.

Comments are closed.